Vaření jako radost – rodinný foodblog
Vaření a jídlo je naše rodinná vášeň. Babička s mamkou byly výborné kuchařky, které i přes své omezené možnosti dokázaly vykouzlit dobroty, na které nikdy nezapomenu. S většími či menšími úspěchy se občas snažím některý z jejich receptů oprášit anebo ještě trochu vytunit.
I já jsem se sklouzla na vlně vegetariánství a makrobiotiky, abych zjistila, že do pohody se projím pestrou stravou. Pochopitelně naše vaření oba směry poznamenaly. Vaříme prostě všechno, zkoušíme i recepty bezlepkové, bezvaječné, vitariánské a nezapomínáme ani na recepty rychlé a levné.
„Maminko, já vím, že jsem vegetarián, ale kup mi, prosím, šunku. Mám šunku túúze rád…“ řekl mi prvorozený syn ve čtyřech letech u masny.
Ze zkušenosti se u nás na jídlo nedíváme jako na dogma. Módní trendy totiž do našich kuchyní přicházejí rychle a ještě bleskověji nás opět opouštějí. Na druhou stranu, to dobré, co je našemu tělu opravdu prospěšné a co nám prostě chutná, si rádi do naší kuchařky přidáme.
Rozmanité recepty s láskou a chutí
Snažíme se pro vás, naše čtenáře, připravovat recepty vždy aktuální a plné inspirace. Vaříme každý den a už i naše velké děti oblékly zástěry a chopily se svých vařeček. Mladší mě často překvapí schopností inovovat daleko za hranicí mé představivosti a starší zase precizností a schopností dokonale vyladit chuť. I díky nim vám již několik let přinášíme recepty od našeho rodinného stolu.
Jste naší inpirací a motorem
Máme radost, když se s námi dělíte o vaše oblíbené a ověřené recepty a vychytávky vašich maminek a babiček. Vaše recepty vždy rádi zkoušíme a následně prezentujeme pod značkou Snědeno. Inspirovalo nás to k vytvoření nových, již třetích webových stránek. Vytvořili jsme jednoduchý systém registrace s možností vytvářet si svoji vlastní kuchařku tak, abyste měli své oblíbené recepty vždy po ruce a mohli je případně sdílet i s ostatními nadšenými kuchtíky.
Miriam Kotorová
Vaření je pro mě koníček a velká zábava. Preferuji jídla lehká a moderní, ale ráda čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás bude Snědeno s chutí 😉
Filip
Jsem ajťák a mnoho mých kolegů bere jídlo jen jako energii a potravu nutnou k přežití. Já si oběd bez pohody, klidu a prožitku nedokážu ani představit. Jídlo a gastronomie jsou pro mě životní styl. Rád si vychutnávám a objevuji nové kombinace. Nejvíce v kramflecích se cítím v italské kuchyni.
Kuba
Už jako mrňous jsem se motal mamce v kuchyni. Stál jsem na židli u kuchyňské linky a „radil“, co má dát do kastrolu. Ve dvou letech jsem prý tvrdil, že budu „tuchažem“ a ve čtyřech upřesnil, že budu „nejlepším kuchařem na světě“. Jak to dopadne, to ještě nevím, ale už 3. rokem kuchařinu studuju 😀
Michael
Bez jídla bych pošel během pár hodin. Na druhou stranu rád sportuji a jsem v jídle dost vybíravý, aneb jak říkává babička, rozežraný. Maso vždy opracovávám jako chirurg a sladké schovávám i u postele. Navíc tvořím weby a při tvorbě tohoto dílka se mi pěkně sbíhají sliny, říkám, připravujíc fajitas 😉
Dušan
A to nejlepší nakonec 🙂
Vrchní ochutnávač, výstupní kontrola, spokojený strávník a někdy i kuchyňská úklidová četa v jedné osobě. A občas také dodavatel inspirace a nápadů, co nového uvařit.