Konference START it! v Makro akademie
Jsou chvíle, kdy člověk prostě lituje, že den má pouze omezený počet hodin. Jako třeba, když se zúčastní food startup konference v pražské Makro akademii.
Den nabušený přednáškami, workshopy a ochutnávkami zkrátka nemůže mít dostatečný počet hodin, to je jasný.
A cože zajímavého se tam dělo? S Tomášem Babincem z foodissimo.eu jsme zkoušeli nadekorovat hruškový a borůvkový frgál. Janek Cingroš nás přesvědčoval o tom, že natočit amatérské food video nemusí být vždy ten nejlepší nápad pro svou prezentaci. U mě se mu to teda povedlo stoprocentně.
Co mě ovšem nadchlo, byla přednáška Elišky Vyhnánkové s názvem Pečeme to s Facebookem. Je to žena vtipná a chytrá a její přednáška byla víc než výživná. Hodinka s ní ale velmi krátká.
Workshop s kuchařem a foodartistou Janem Hajným mě uchvátil natolik, že jsem díky němu zapomněla na rezervovaný workshop late artu. No, co se dá dělat. Aspoň jsem si vyzkoušela, jak naservírovat carpacho z lososa, tomatovou polévku a pappardelle s pestem. A taky jsem mohla nakouknout do kufříku náčiní skutečného mistra, abych zjistila, že jedním z nejdůležitějším náčiním foodstylisty je štěteček, pinzeta a injekční stříkačka 🙂
Díky děvčatům z Chefstarteru za precizně odvedenou organizaci, a také Makru za krásné prostředí i tašku plnou dobrot.