Sdílet Vepřové výpečky se špenátem a bramborovým knedlíkem Maso Oběd Česká kuchyně Českou klasiku mám tak nějak v krvi. I když vaříme spíš zdravá a lehká jídla, tohle mě vždycky dostane :) Miriam3.2.2017 Líbí se 61 Více
Sdílet Znojemská z vepřového masa Maso Oběd Omáčky Večeře Česká kuchyně Tahle poctivá česká klasika snad nikdy nezklame. Jako přílohu máme rádi jak rýži, tak knedlíky. Miriam1.2.2017 Líbí se 13 Více
Sdílet Škubánky s mákem Oběd Večeře Česká kuchyně Jednoduché jídlo za babku, které se snad nikdy nepřejí. Miriam1.2.2017 Líbí se 2 Více
Sdílet Rajská omáčka s masovými koulemi Maso Omáčky Česká kuchyně Výborná rajská omáčka bez zahuštění. Miriam31.1.2017 Líbí se 0 Více
Sdílet Hovězí na česneku s bramborovým knedlíkem a špenátem Doba vaření: 140 min Maso Oběd Večeře Česká kuchyně Tohle jídlo zabere trošku víc času, ale jeho skvostná chuť nám za to stojí. Miriam31.1.2017 Líbí se 2 Více
Sdílet Kmínový chléb z droždí Pečivo Česká kuchyně Bydlíme na vesnici, takže pečení chleba a pečiva se stalo naší běžnou činností :) Miriam30.1.2017 Líbí se 2 Více
Sdílet Babiččiny lívance s borůvkami Sladké mlsání Česká kuchyně Trošku kalorická bomba, takže radši si jí dopřejeme spíš dopoledne :P Miriam28.1.2017 Líbí se 0 Více
Sdílet Sekaná roláda ve slaninovém kabátku Maso Oběd Česká kuchyně Sekaná bývala kdysi luxusní jídlo. Maso, nejčastěji kýta a svíčková, se nemlelo, ale ručně sekalo. Odtud pochází její název. Miriam28.1.2017 Líbí se 0 Více
Sdílet Obložené chlebíčky s pepřovým salámem Doba vaření: 30 min Pomazánky a tousty Slané mlsání Svačina Večeře Česká kuchyně Ačkoliv zřejmě první, kdo se zakousl do obloženého chleba, byl karbaník Lord Sandwich někdy kolem roku 1730, v podobě, jak je známe dnes, jsou českým vynálezem lahůdkáře Jana Paukerta. Miriam28.1.2017 Líbí se 2 Více
Sdílet Kulajda se zastřeným vejcem Doba vaření: 45 min Houby Polévky Česká kuchyně Tuhle hutnou voňavou polévku podáváme jako samostatné jídlo. Miriam26.1.2017 Líbí se 4 Více