Ingredience
- 280 g hladká mouka
- 200 g arašídové máslo
- 170 g máslo
- 100 g datle
- 50 g cukr
- 50 g med
- 2 ks vejce
- z 1/2 ks citrónová šťáva
- 1/2 lžičky jedlá soda
- špetka sůl
- prášek, dřeň, aroma... vanilka
A ještě
- 80 g čerstvé arašídy
- 50 g hořké čokoládové floky
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Datle namočíme aspoň na hodinu do vody. Arašídy nasucho opražíme a necháme zchladnout. |
2 Hotovo | Datle slijeme a rozmixujeme ponorným mixérem s medem. Změklé máslo vyšleháme s cukrem, solí, vanilkou a arašídovým máslem. Přidáme vejce, rozmixované datle a ještě chvilku šleháme. Přidáme mouku se sodou a také opražené arašídy a čoko floky. Promícháme v soudržné těsto. |
3 Hotovo | Plech vyložíme pečícím papírem. Z těsta tvoříme kuličky, které na plechu lehce rozplácneme a skládáme vedle sebe. |