Ingredience
Vege směs
- 1 tofu natural
- 200 ml kokosové mléko
- 10 lusků čerstvý hrášek
- 1 malá cuketa
- 1 červená paprika tenkostěnná
- 1 cibule
- sůl
- čerstvý koriandr
- olej
Marináda
- 5 lžic sojová omáčka
- 5 lžic olej
- 1 lžíce červená kari pasta
- 1 lžíce citrónová šťáva
- 1 lžička med
Příloha
- 1 hrnek jasmínová rýže
- sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Nejdřív nakrájíme tofu na kostky a namočíme do marinády, kterou připravíme z uvedených ingrediencí. Pěkně metličkou vyšleháme a všechny kousky v ní obalíme. Necháme stát aspoň půl hodiny. |
2 Hotovo | Potom párkrát propláchneme rýži, nakonec jí doplníme 1 a půl násobkem vody čisté, osolíme, zaklopíme a přivedeme k varu. Když začne vřít, teplotu stáhneme a mírným varem pokračujeme v přípravě. Celkem 12 minut. |
3 Hotovo | Následně nakrájíme na proužky cibuli a papriku, na kolečka malou cuketku a vyloupeme hrášky. Rozehřejeme pánev s trochou oleje a orestujeme na něm cibuli. Po chvilce přidáme papriku, cuketu a hrášek. Chviličku opékáme a přidáme tofu i s marinádou. Několik minutek restujeme a pak zalijeme kokosovým mlékem. Necháme 2-3 minutky probublat a stáhneme z plotny. Na talířích posypeme posekaným koriandrem. |