Ingredience
- 1 tofu natural
- 30 g arašídy
- 2 listy čínské zelí
- 2 stroužky česnek
- 2 plátky zázvor
- 1 mrkev
- 1 šalotka
- 1 jarní cibulka
- 0,5 lžičky třtinový cukr
- 0,5 červená paprika
- 0,5 chilli paprička
- 2 lžíce tmavá sojová omáčka
- 1 lžíce Gustin
- 1 lžička tamarindová omáčkanebo citrónová šťáva
- dle chuti sůl
Příloha
- 1 hrnek jasmínová rýže
- sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Rýži propláchneme několikrát vodou. Pak jí doplníme jeden a půl násobkem vody čisté, osolíme, přiklopíme pokličkou a přivedeme k varu. Když začne klokotat, teplotu stáhneme a vaříme doměkka, celkem cca 12 minut. |
2 Hotovo | Tofu nakrájíme na slabší plátky. Zázvor nakrájíme na tenké plátky, oloupeme a posekáme na nudličky. Čínské zelí nakrájíme na kousky, mrkev, šalotku a papriku na nudličky, chilli a česnek na drobné kousky. Jarní cibulku na kolečka. Do vyšší pánve (ideálně wok) nalijeme trochu oleje, rozpálíme a vsypeme tofu. Z obou stran opečeme. Přihodíme zázvor, arašídy a zeleninu kromě zelí a jarní cibulky. Zprudka orestujeme. |
3 Hotovo | Smícháme sojovou omáčku s cukrem, špetkou soli, tamarindovou omáčkou a chilli papričkou. Přisypeme Gustin, promícháme a doředíme necelou deckou horké vody. Zalijeme směs, přihodíme čínské zelí a cibulku a ještě tak tři minutky při silné teplotě zahříváme. |