0 0
Asijská vege směs

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
1 tofu natural
30 g arašídy
2 listy čínské zelí
2 stroužky česnek
2 plátky zázvor
1 mrkev
1 šalotka
1 jarní cibulka
0,5 lžičky třtinový cukr
0,5 červená paprika
0,5 chilli paprička
2 lžíce tmavá sojová omáčka
1 lžíce Gustin
1 lžička tamarindová omáčka nebo citrónová šťáva
dle chuti sůl
Příloha
1 hrnek jasmínová rýže
sůl

Asijská vege směs

Trendy:
  • Vegetariánské
Kuchyně:

Tamarindovou omáčku můžete nahradit šťávou z citrónu nebo limety.

  • 30 min
  • Porcí: 2
  • Snadné

Ingredience

  • Příloha

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Rýži propláchneme několikrát vodou. Pak jí doplníme jeden a půl násobkem vody čisté, osolíme, přiklopíme pokličkou a přivedeme k varu. Když začne klokotat, teplotu stáhneme a vaříme doměkka, celkem cca 12 minut.

2
Hotovo

Tofu nakrájíme na slabší plátky. Zázvor nakrájíme na tenké plátky, oloupeme a posekáme na nudličky. Čínské zelí nakrájíme na kousky, mrkev, šalotku a papriku na nudličky, chilli a česnek na drobné kousky. Jarní cibulku na kolečka. Do vyšší pánve (ideálně wok) nalijeme trochu oleje, rozpálíme a vsypeme tofu. Z obou stran opečeme. Přihodíme zázvor, arašídy a zeleninu kromě zelí a jarní cibulky. Zprudka orestujeme.

3
Hotovo

Smícháme sojovou omáčku s cukrem, špetkou soli, tamarindovou omáčkou a chilli papričkou. Přisypeme Gustin, promícháme a doředíme necelou deckou horké vody. Zalijeme směs, přihodíme čínské zelí a cibulku a ještě tak tři minutky při silné teplotě zahříváme.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Vegetariánské azu
další
Vaječný likér za tepla
předchozí
Vegetariánské azu
další
Vaječný likér za tepla

Přidejte svůj komentář