Ingredience
Kari
- 400 g krůtí prso
- 200 ml kokosové mléko
- 6 sušené kari lístkypokud máte
- 3 rajčata
- 3 stroužky česnek
- 3 lžíce sojová omáčka
- 2 jarní cibulka
- 1 cuketa
- 1 cibule
- hrst čerstvá bazalka
- chilli paprička
- dle chuti sůl
- olej
Příloha
- 200 g jasmínová rýže
- sůl
- na posypání černý sezam
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Přípravu začneme rýží. Propláchneme studenou vodou, pak dolijeme jeden a půl násobkem vody čisté, osolíme, přiklopíme pokličkou a dáme vařit. Nejdřív na silnější teplotu a pak, když začne voda vřít, teplotu stáhneme. Vaříme 12 minut. |
2 Hotovo | Do vyšší pánve kápneme olej a orestujeme na něm na proužky pokrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek. Přidáme na nudličky nakrájené maso. Pár minutek necháme zatáhnout při vyšší než střední teplotě. V mezičase ponoříme rajčata do vroucí vody a stáhneme slupku. Nakrájíme je na kousky. Cuketu podélně rozčtvrtíme a nakrájíme na plátky asi půlcentimetrové. Přidáme k masu. Přisypeme i na kousky nakrájenou jarní cibulku, kari lístky, zakápneme sojovkou, ochutíme chilli papričkou a společně restujeme asi 4 minuty. Zalijeme kokosovým mlékem, přidáme posekanou bazalku a přivedeme k varu. Stáhneme z plotny. |