Ingredience
- 3 ks přerostlá okurka nakládačka
- 2 lžíce pražený sezamový olej
- 1-2 lžíce agávový sirup
- 1 lžíce citrónová šťáva
- 1 lžíce kvalitní ocetnapř. z vlašských ořechů
- chilli vločky
- čerstvě mletý pepř
- sůl
- čerstvý koriandr
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Okurky omyjeme pomocí kartáčku pod tekoucí vodou a na mandolíně nastrouháme na plátky. V hrnečku smícháme ocet se sezamovým olejem, solí, agávovým sirupem, chilli vločkami, citrónovou šťávou a pepřem. Vidličkou vyšleháme a přelijeme přes salát. Posypeme natrhaným koriandrem. |
2 Hotovo | Připraveno exkluzivně pro časopis Bylinky revue. |