Ingredience
- 125 g losos uzený horkým kouřem
- 40 g čočka Beluga
- 1 ks avokádo
- citrónová šťáva
- olivový olej
- pažitka
- sojová omáčka
- sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Černou čočku propláchneme a uvaříme doměkka, cca 35 minut. Uvařenou čočku scedíme, ochutíme sojovkou a přikápneme olivový olej. |
2 Hotovo | Lososa natrháme vidličkou, zakápneme citrónem a promícháme s posekanou pažitkou. Avokádo přepůlíme, odstraníme pecku a avokádo oloupeme. Ihned jej celé potřeme citrónovou šťávou. Nakrájíme příčně na plátky. |
3 Hotovo | Na dva talíře navrstvíme lososa, na něj půlku nakrájeného avokáda a navrch navrstvíme uvařenou čočku. |