1 0
Avokádo s uzeným lososem a černou čočkou

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Avokádo s uzeným lososem a černou čočkou

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Zdravé recepty

Koupit správně zralé avokádo je kumšt. Na tento recept nesmí být přezrálé ani nedozrálé. Zkrátka by mělo být tak akorát.

  • 50 min
  • Porcí: 2
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Černou čočku propláchneme a uvaříme doměkka, cca 35 minut. Uvařenou čočku scedíme, ochutíme sojovkou a přikápneme olivový olej.

2
Hotovo

Lososa natrháme vidličkou, zakápneme citrónem a promícháme s posekanou pažitkou. Avokádo přepůlíme, odstraníme pecku a avokádo oloupeme. Ihned jej celé potřeme citrónovou šťávou. Nakrájíme příčně na plátky.

3
Hotovo

Na dva talíře navrstvíme lososa, na něj půlku nakrájeného avokáda a navrch navrstvíme uvařenou čočku.

Připraveno exkluzivně pro časopis Bylinky Revue.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Pappardelle s kuřecím masem a tomatovou omáčkou
další
Tataráček z tofu
předchozí
Pappardelle s kuřecím masem a tomatovou omáčkou
další
Tataráček z tofu

Přidejte svůj komentář