Ingredience
- 2 ks avokádo
- 1 řapík řapíkatý celer
- 1 menší červená cibule
- 1 stroužek česnek
- 1/2 ks salátová okurka
- 1/2 ks bílý řecký jogurt
- 1 lžíce olivový olej
- citrónová šťáva
- čerstvý kopr
- bílý pepř
- sůl
A ještě
- tuňák v olivovém oleji
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Avokádo omyjeme, rozkrojíme, odstraníme pecku a vydlabeme dužinu. Nakrájíme jí na velmi malé kousky a promícháme s citrónovou šťávou. Na stejně malé kousky nakrájíme i řapíkatý celer, okurku, cibuli, prolisujeme česnek a přidáme do misky. Kopr nasekáme nadrobno a také přidáme k zelenině. Osolíme, opepříme, zjemníme olejeme a přimícháme jogurt. |
2 Hotovo | Směsí naplníme slupky od avokáda a navrch ozdobíme kouskem tuňáka. |
3 Hotovo | Připraveno exkluzivně pro časopis Zdravé recepty. |