0 0
Baba ganoush z lilku

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

2 lilek
2 stroužky česnek
1 lžíce tahini
cca 1 lžíce citrónová šťáva
1 lžíce olivový olej
1 lžička římský kmín
čerstvě mletý pepř
čerstvý koriandr
sůl

Baba ganoush z lilku

Trendy:
  • Vegetariánské
Kuchyně:

    Na Blízkém východě baba ganoush podávají s arabským chlebem nebo jako dip k masu. Já jej naservírovala k falafelu.

    • 55 min
    • Snadné

    Ingredience

    Postup přípravy

    Sdílet

    Příprava krok za krokem

    1
    Hotovo

    Lilky omyjeme, osušíme, na několika místech propícháme nožem, zabalíme do alobalu a vložíme do trouby rozpálené na 180 st. C na 40 minut. Upečené lilky rozpůlíme a dužinu vyškrábeme na prkýnko a posekáme. V misce smícháme s prolisovaným česnekem, drceným římským kmínem a pepřem. Zjemníme tahini pastou (příp. nahradíme majonézou) a olivovým olejem. Dochutíme solí a citrónovou šťávou. Ozdobíme koriandrem.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

    předchozí
    Dip z pečených paprik
    další
    Pomazánka z červené řepy
    předchozí
    Dip z pečených paprik
    další
    Pomazánka z červené řepy

    Přidejte svůj komentář