Ingredience
- 2 lilek
- 2 stroužky česnek
- 1 lžíce tahini
- cca 1 lžíce citrónová šťáva
- 1 lžíce olivový olej
- 1 lžička římský kmín
- čerstvě mletý pepř
- čerstvý koriandr
- sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Lilky omyjeme, osušíme, na několika místech propícháme nožem, zabalíme do alobalu a vložíme do trouby rozpálené na 180 st. C na 40 minut. Upečené lilky rozpůlíme a dužinu vyškrábeme na prkýnko a posekáme. V misce smícháme s prolisovaným česnekem, drceným římským kmínem a pepřem. Zjemníme tahini pastou (příp. nahradíme majonézou) a olivovým olejem. Dochutíme solí a citrónovou šťávou. Ozdobíme koriandrem. |