0 0
Bagety

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Světlá
250 g hladká mouka
150 ml vlažná voda
9 g droždí
5 g sůl
2 g cukr krupice
Tmavá
250 g celozrnná pšeničná mouka hladká
170 g vlažná voda
10 g droždí
5 g sůl
2 g cukr krupice

Bagety

Pokud budete chtít vláčnější kůrku, po dopečení vložte
do trouby na chvíli hrneček
s horkou vodou.

  • 105 miin
  • Středně náročné

Ingredience

  • Světlá

  • Tmavá

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Do dvou odměrek si odměříme vlažnou vodu, do každé přisypeme cukr a rozdrobíme droždí. Promícháme a necháme 10 minut stát. Do dvou mís odvážíme mouku, osolíme a přilijeme vzešlé kvásky. Do celozrnné mouky nalijeme ten s víc vody a droždí. Zaděláme vláčné měkké těsto, které se ve finále nebude lepit na stěny mísy. Ideálně nám s tím může pomoct kuchyňský robot. Hotové těsto přikryjeme utěrkou a necháme hodinu kynout.

2
Hotovo

Nakynutá těsta vyklopíme z misek a z každé uválíme bagetu. Můžeme z každého vyválet jednu anebo je rozdělit na dvě menší. Přendáme je na plech vyložený pečícícm papírem a na každou uděláme ostrým nebo zubatým nožíkem příčné zářezy. Zakryjeme utěrkou a necháme 20 minut dokynout.

3
Hotovo

Troubu rozpálíme na 210 st. C a plech s bagetkami do ní vložíme. Pečeme 15 minut. Když jsou hotové, do trouby vložíme hrneček s horkou vodou a necháme zavřené 2 minuty stát. Kůrka pak bude vláčnější.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Rajčatový salát se sýrem a jogurtovou zálivkou
další
Pikantní pomazánka z olomouckých tvarůžků
předchozí
Rajčatový salát se sýrem a jogurtovou zálivkou
další
Pikantní pomazánka z olomouckých tvarůžků

Přidejte svůj komentář