0 0
Bagety z kvásku

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
Zákvas
170 ml vlažná voda
170 g špaldová mouka hladká
50 g žitný kvásek
Těsto
340 g hladká mouka
100 ml vlažná voda
40 g sádlo
10 g sůl
8 g cukr krupice
na posypání sezamová semínka

Bagety z kvásku

  • Porcí: 4
  • Středně náročné

Ingredience

  • Zákvas

  • Těsto

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Do hnětací mísy dáme aktivovaný žitný kvásek, zasypeme moukou a zalijeme vodou. Důkladně promísíme, zakryjeme igelitem a utěrkou a necháme přes noc (nebo 12 hodin) naběhnout.

2
Hotovo

Do kvásku přidáme ostatní ingredience a zaděláme krásné měkké a pružné těsto, ideálně v kuchyňském robotu. Propracujeme opravdu důkladně. Zakryjeme opět igelitem a utěrkou a necháme 3 hodiny kynout. Po 3 hodinách opět propracujeme a zase zakryjeme a další 3 hodiny necháme odpočívat.

3
Hotovo

Následně z těsta ukoulíme bochánek a rozdělíme na 4 části. Z každé vyválíme "žížalu" a všechny položíme na plech vyložený pečícím papírem. Zakryjeme utěrkou a přes ní igelitem a necháme ještě 40 minut stát. Pak potřeme pomocí mašlovačky vodou a posypeme sezamem.

4
Hotovo

Nařízneme na několika místech ostrým nožem a vložíme do trouby rozpálené na 220 st. C a pečeme dozlatova, cca 20 minut.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Zapečené špecle se šunkou a sýrem
další
Vrstvený koláč z vloček, ořechů a jablek
předchozí
Zapečené špecle se šunkou a sýrem
další
Vrstvený koláč z vloček, ořechů a jablek

Přidejte svůj komentář