0 0
Banánová lízátka s pekanovými ořechy

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
3 banán
80 g hořká čokoláda
30 g pekanové ořechy
1 lžíce javorový sirup
1 jablko

Banánová lízátka s pekanovými ořechy

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla
  • Recepty pro děti

Pro obsah komplexu výživných látek je banán vhodným ovocem na boj proti depresi.

  • 30 min
  • Porcí: 9
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Začneme tím, že oloupeme banány, každý nakrájíme na 3 díly, napíchneme na "nanuková" dřívka a necháme odpočinout 20 minut v mrazáku. Není to nutné, ovšem ulehčí nám to následné ztuhnutí čokolády.

2
Hotovo

Mezitím si ve vodní lázni v malém kastrůlku rozpustíme čokoládu. Posekáme pekany a nasucho je opražíme, až se rozvoní. Pak do nich kápneme javorový sirup a promícháme. Stáhneme z plotny. Vyndáme z mrazáku vychlazené banány, namáčíme je do čokolády a pomocí lžičky obalíme v pekanech. Zapícháme do rozpůlených jablíček.

Připraveno exkluzivně pro časopis Bylinky Revue.

Kuba

Už jako mrňous jsem se motal mamce v kuchyni. Stál jsem na židli u kuchyňské linky a "radil", co má dát do kastrolu. Ve dvou letech jsem prý tvrdil, že budu "tuchažem" a ve čtyřech upřesnil, že budu "nejlepším kuchařem na světě". Kuchařina prostě byla můj dětský sen. Kuchařem jsem se vyučil a už 4 roky sbírám zkušenosti z českých provozoven. Nakoukl jsem i pod pokličky rakouského hotelu, ale můj pobyt tam předčasně ukončila koronakrize.

předchozí
Rýžovo-krůtí burger
další
Ovocná přesnídávka raw
předchozí
Rýžovo-krůtí burger
další
Ovocná přesnídávka raw

Přidejte svůj komentář