Ingredience
- 380 g zralý banán
- 100 g celozrnná pšeničná mouka
- 80 g polohrubá mouka
- 80 g olej
- 40 g brusinky
- 2 lžičky prášek do pečiva
- 1/2 lžičky skořice
- vanilkaprášek, dřeň, aroma...
- špetka sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Oloupané banány rozdrtíme v misce šťouchadlem na brambory. Do vzniklé kaše přimícháme mouku s práškem do pečiva a vanilkou, olej, brusinky, skořici a sůl. Stěrkou důkladně promísíme. |
2 Hotovo | Formu na biskupský chlebíček vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou nebo jen vyložíme pečícím papírem a těsto do ní vlijeme. |
3 Hotovo | Pečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C po dobu cca 30 minut. Je-li po této době chlebíček upečený, zjistíme zapíchnutím špejle. Bude-li po vytažení suchá, je hotovo. Jinak přidáme pár minutek. |
2 komentářů Schovat komentáře
Můžu se zeptat? Ten olej mam skutečne vážit? Není to 80 mililitrů? 😀
Ďekuju. 🙂
Dobrý den, Beáto. Určitě můžete i odměřit. Mně přišlo jednodušší zvážit, když už jsem měla mísu s ingrediencemi na váze 😀 Ať se povede a chutná 🙂