Ingredience
Forma biskupského chlebíčku
- 2 ks - 270 g zralý banán
- 200 g zakysaná smetana
- 190 g hladká mouka
- 110 g máslo
- 90 g třtinový cukr
- 50 g brusinky
- 40 g hořká čokoláda
- 30 g kakao
- 2 ks vejce
- 1 plná lžička jedlá soda
- špetka sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Banány oloupeme a rozmačkáme vidličkou. Přidáme k nim zakysanku, cukr, vejce, máslo a sůl a rozmícháme, nejlépe v kuchyňském robotu. Přidáme mouku smíchanout s jedlou solí a už jen rychle zamícháme vařečkou. Čokoládu rozkrájíme ostrým nožem na malé kousky a přisypeme do těsta spolu s brusinkami. Promícháme a vylijeme do chlebíčkové formy, kterou jsme vyložili papírem na pečení nebo vymazali silně máslem a vysypali hrubou moukou. |
2 Hotovo | Pečeme v troubě vyhřáté na 170 st. C cca 45 minut. Je-li chlebíček upečený, zjistíme zapíchnutím suché špejle doprostřed chlebíčku. Bude-li špejle suchá, je hotovo. Moučník krájíme po zchladnutí. |
2 komentářů Schovat komentáře
Tento chlebíček peču už roky. Voňavý, jemný, vláčný, proste dokonalý ❤️
Dobrý den, Viki, to mám radost, že chutná. Jakmile nám přezrají banány na míse, skončí taky vždycky v chlebíčku 🙂