0 0
Banánový chlebíček s kakaem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
140 g plnotučný zákys nebo kefír, podmáslí
140 g špaldová mouka
110 g máslo
80 g třtinový cukr
15 g prášek do pečiva
15 g kakao
3 zralý banán
2 vejce
špetka sůl

Banánový chlebíček s kakaem

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla

Špalda je starý druh pšenice, který neprošel šlechtěním
a zachoval si vitamíny, minerály
i vlákninu.

  • 50 min
  • Porcí: 10
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Rozehřejeme máslo a necháme zchladnout. Banány oloupeme a vidličkou rozmačkáme. Přidáme k nim vejce, cukr, zákys a máslo a metličkou vyšleháme. Smícháme mouku s práškem, solí a kakaem a přisypeme k tekuté směsi. Důkladně promísíme.

2
Hotovo

Chlebíčkovou formu vyložíme namuchlaným pečícím papírem nebo vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Těsto do ní přelijeme, uhladíme a vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C a pečeme cca 35 minut. Poté zkusíme doprostřed těsta zapíchnout špejli. Pokud bude po vytažení suchá, je hotovo. Upečený chlebíček necháme pár minut zchladnout a pak vyndáme z formy. Krájíme po zchladnutí.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Brambory se špekem a kysaným zelím
další
Krémová polévka z červené čočky
předchozí
Brambory se špekem a kysaným zelím
další
Krémová polévka z červené čočky

Přidejte svůj komentář