0 0
Banánový dezert s karamelem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Banánový dezert s karamelem

    Postup přípravy

    Sdílet

    Jste-li na sladké, určitě vyzkoušejte. Je to pochoutka.

    • 3 banány
    • krabička mascarpone
    • 1/2 zakysané smetany
    • 1 dl šlehačky
    • 4 lžíce javorového sirupu (nebo dle chuti)
    • kousek másla
    • trochu vanilkového cukru
    • hrst spařených a oloupaných mandlí

    Na karamel:

    • 50 g cukru krupice
    • 50 ml šlehačky

    Banány oloupeme, nakrájíme na plátky a polovinu množství opečeme na pánvi na másle s trochou vanilkového cukru. Banány rozdělíme na dno skleniček. Mascarpone smícháme se zakysanou smetanou, šlehačkou a osladíme javorovým sirupem. Hmotu navrstvíme na opečené banány. Zbytek neosmažených banánů zapícháme svisle do dezertu.

    Cukr vsypeme do malého kastrůlku a velmi pozvolna necháme rozpustit na karamel. Nesmí příliš ztmavnout, aby nebyl hořký. Jde to dost rychle. Šlehačku ohřejeme, aby byla teplá a metličkou jí vmícháme do karamelu. Vytvoří se dost páry, tak pozor na prsty. Karamel díky teplé šlehačce zůstane tekutý. Lžící jej pokapeme na dezert a ozdobíme mandlemi, které nakrájíme na kousky a opražíme na suché pánvi.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

    předchozí
    Cuketový salát s hermelínem
    další
    Česnečka
    předchozí
    Cuketový salát s hermelínem
    další
    Česnečka

    Přidejte svůj komentář