Ingredience
- 2 zralý banán
- 170 g ovesné vločky
- 100 g mandle
- 100 g datle
- 100 ml kefír
- 70 g hořká čokoláda
- 1 vejce
- 1 lžička jedlá soda
- špetka sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Datle namočíme aspoň na hodinu do vody. Mandle, sodu, sůl a vločky rozmixujeme v mixéru nebo elektrickém sekáčku. Přesypeme do misky. Do mixéru dáme slité datle, rozlámané banány, kefír a vejce a rozdrtíme na kaši. Přelijeme k sypké směsi a přisypeme na kousíčky rozkrájenou čokoládu nebo čoko floky. |
2 Hotovo | Nalijeme do formy vyložené pečícím papírem a upečeme v troubě vyhřáté na 170 st. C dozlatova, cca 25 minut. Je-li koláč hotový zjistíme zapíchnutím špejle. Vytáhneme-li ji čistou, je hotovo. V opačném případě pár minutek přidáme. |
4 komentářů Schovat komentáře
Je zavádějící mít tento koláč v kategorii RAW, když se peče…a bohužel čokoláda cukr obsahuje (tedy většina), takže ani název není úplně OK. Jinak může být chuťové dobrý. Často používám na oslazení těsta banány a datle.
Milá Zuzko, děkujeme za upozornění na nepřesnost. K uložení do nevhodné kategorie došlo nepozorností při vkládání receptu do administrace. Už je to napraveno :). Hezký den přeju, Miriam
Upekla jsem a povedl se. Pouzila jsem 100% horkou cokoladu bez cukru a vymenila kefir Za bily jogurt (kefir se zde neprodava). Recenci a recept budu sdilet na IG ?. @luciedrahovzalova
Dobrý den, Lucy. Mám radost, že se Vám koláč povedl. Jste šikula, umíte si poradit 🙂