Ingredience
Karbanátky
- 500 g mleté vepřové masolibové
- 50 g mražený hrášek
- 2 lžíce Hraškapříp. hladká mouka
- 2 lžíce plnotučná hořčice
- 1 ks červená paprikatenkostěnná
- 1 ks lahůdková cibulka
- 1 lžíce majoránka
- 1 ks vejce
- sůl
- mletý pepř
Příloha
- 300 g mražený hrášek
- 50 g máslo
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Maso přendáme do mísy a smícháme s hráškem, drobně nakrájenou kapií, lisovaným česnekem, hořčicí, Hraškou, vejce a solí. Přidáme na kroužky nakrájenou lahůdkovou cibulku, včetně celé zelené části, a také pepř a majoránku. Důkladně promícháme a utvoříme 10 karbanátků, které narovnáme na plech na pečící papír. Dáme do trouby vyhřáté na 180 st. C na cca 35 minut. |
2 Hotovo | Mezitím si na másle orestujeme hrášek, který dle chuti osolíme a opepříme. |