Ingredience
- 2 pláty listové těsto
- 1 čerstvý sýr typu Lučina
- 2 lžíce sýr parmazánového typu
- 1-2 lžíce šlehačka
- 1 vejce
- 1 lžička sezam černý
- sůl
- tymián
Na ozdobení
- červená cibule
- olivy
- cherry rajčátka
- klobása
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Těsto rozvineme a ponecháme na přiloženém papíru. Čerstvý sýr smícháme se šlehačkou, strouhaným parmazánem, troškou soli a tymiánu. Navrch rozprostřeme druhé těsto a lehce přejedeme válečkem na nudle. Povrch potřeme rozšlehaným vejcem. |
2 Hotovo | Rádýlkem rozkrájíme na čtverečky, vychází to 5x5 cm. Doprostřed každého čtverečku vytlačím dnem frťana důlek. Důlky propícháme vidličkou. Celé posypeme sezamem (nebo kmínem) a do každého důlku vložíme nějakou ozdobu - přepůlenou olivu, plátek rajčete, plátek klobásy, cibule.... anebo třeba i plátek žampiónu, výrazného sýra, kousky ančoviček atd. |
3 Hotovo | Vložíme do trouby vyhřáté na 190 st. C na spodní ohřev. Pečeme cca 15 minut. Pak nastavíme žár i z horní strany a ještě 5-10 minut dopečeme dozlatova. Vychladlé rozlámeme na kousky. |