Ingredience
Zelenina
- 250 g cherry rajčátka
- 3 střední brambory
- 3 větvičky tymián
- 2 ks mrkev
- 1 bulva fenykl
- 1 velká červená cibule
- 1 větší červená řepa
- sůl
- provensálské koření
- olej
Zálivka
- 50 ml olivový olej
- 2 lžíce růžový balzamico krém
- 1 lžíce javorový sirup
- 1 lžička dijonská hořčice
- 1 stroužek česnek
- z půlky limetová šťáva
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Na vyšší plech do trouby nalijeme olivový olej. Oloupeme brambory a nakrájíme je na osminky, oškrábeme mrkev, nakrájíme jí na větší kousky. Řepu oloupeme, překrojíme napůl a půlky na cca půl centimetrové plátky. Fenykl rozkrojíme napůl a pak na proužky. Cibuli zrovna tak. Zasypeme opláchnutými rajčátky. Osolíme, posypeme bylinkami a přidáme odraný tymián. Zeleninu promícháme, aby se celá obalila olejem. Přikryjeme alobalem a dáme do trouby vyhřáté na 180 st. C na cca 30 minut. Po této době alobal odstraníme a pečeme ještě asi 10 minut. |
2 Hotovo | Mezitím si připravíme zálivku. Do sklenky dáme olej, balzamiko, sirup, hořčici, lisovaný česnek, limetovou šťávu, sůl a pepř a vidličkou vyšleháme. Upečený salát rozdělíme na talíře a polijeme zálivkou. Ozdobíme stonkami fenyklu. |