0 0
Batátové tousty s červenou řepou a kozím sýrem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Batátové tousty s červenou řepou a kozím sýrem

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Do plavek s chutí
  • Levné a chutné recepty
  • Vegetariánské

Červená řepa dodává pružnost
a lesk pleti, vlasům i nehtům.

  • 80 min
  • Porcí: 3
  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Řepu omyjeme, odkrojíme hrubou část po listech, pokapeme olejem, osolíme, zabalíme do alobalu a upečeme doměkka v troubě vyhřáté na 180 st. C. Bude to trvat cca 50 minut. Hotovou řepu rozbalíme a když trochu zchladne, tak jí oloupeme a nastrouháme (na hrubosti nezáleží). Přidáme k ní nakrájenou cibulku, sůl, pepř, trochu oleje a balzamico. Doladíme dle vlastní chuti.

2
Hotovo

Batátu omyjeme a nakrájíme podélně na plátky silné asi půl centimetru. Skvěle to jde na elektrickém kráječi nebo "mandolíně". Plátky nasucho opečeme v troubě nebo v topinkovači.

3
Hotovo

Na opečenér plátky batáty navrstvíme řepný salát, kousky kozího sýra, a taky rukolu. Pokapeme olivovým olejem.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Gazpacho
další
Melounový fresh
předchozí
Gazpacho
další
Melounový fresh

Přidejte svůj komentář