Ingredience
- 3 stroužky česnek
- 2 ks zeleninový bio bujón
- 1 ks batáta
- 1 ks cibule
- 1 dl kokosové mléko
- 1 šálek čočka Beluga
- několik listů medvědí česnek
- špetka nastrouhaného muškátový oříšek
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Čočku několikrát propláchneme a zalijeme dostatečným množstvím vody. Uvaříme doměkka, asi 20-25 minut. |
2 Hotovo | Z batáty ukrojíme 4 slabé plátky na ozdobení. Zbytek oloupeme a nakrájíme na kostičky. |
3 Hotovo | Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. V kastrolu rozpálíme olej a na něm nejdříve orestujeme dorůžova cibuli s česnekem a pak přisypeme nakrájený batát. Minutku společeně restujeme a potom zalijeme vroucí vodou. Přidáme bujónové kostky, muškátový oříšek a povaříme asi 15 minut. |
4 Hotovo | Polévku rozmixujeme ponorným mixérem a zjemníme kokosovým mlékem. Jen minutku ještě povaříme. Na pánvičce na trošičce oleje osmažíme batátové chipsy z obou stran dozlatova. Na talířích ozdobíme čočkou, chipsem a medvědím česnekem. |