Ingredience
- 1000 l zeleninový vývar2 bio bujony
- 100 ml šlehačka
- 2 větší brambory
- 3 stroužky česnek
- 1 cibule
- 1 svazek bazalka
- čerstvě mletý pepř
- olivový olej
Chipsy
- 80 g sýr parmazánového typu
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Cibuli a česnek posekáme nadrobno a orestujeme na troše oleje. Přihodíme oloupané a pokrájené brambory, chvíli zarestujeme a zalijeme osoleným vývarem. Opepříme. Povaříme do změknutí brambor. Bazalku včetně stonků omyjeme, osušíme a vhodíme do horké polévky. Stáhneme z plotny, rozmixujeme a zjemníme šlehačkou. |
2 Hotovo | V době, kdy se vaří základ na polévku, upečeme chipsy. Sýr nastrouháme najemno a na plech vyložený pečícím papírem z něj utvoříme placku. Vložíme do trouby rozpálené na 190 st. C a cca 10 minut pečeme. Sýr se rozpustí a pak lehce zrůžoví. Necháme jej zchladnout a pak rozlámeme na kousky a použijeme k ozdobení polévky na talířích. |