0 0
Bazalkový krém s parmazánovými chipsy

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
1000 l zeleninový vývar 2 bio bujony
100 ml šlehačka
2 větší brambory
3 stroužky česnek
1 cibule
1 svazek bazalka
čerstvě mletý pepř
olivový olej
Chipsy
80 g sýr parmazánového typu

Bazalkový krém s parmazánovými chipsy

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské

Bazalka je bylinka na trávení. Navíc je přírodní nervové tonikum a pomáhá při nervozitě.

  • 30 min
  • Porcí: 4
  • Snadné

Ingredience

  • Chipsy

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Cibuli a česnek posekáme nadrobno a orestujeme na troše oleje. Přihodíme oloupané a pokrájené brambory, chvíli zarestujeme a zalijeme osoleným vývarem. Opepříme. Povaříme do změknutí brambor. Bazalku včetně stonků omyjeme, osušíme a vhodíme do horké polévky. Stáhneme z plotny, rozmixujeme a zjemníme šlehačkou.

2
Hotovo

V době, kdy se vaří základ na polévku, upečeme chipsy. Sýr nastrouháme najemno a na plech vyložený pečícím papírem z něj utvoříme placku. Vložíme do trouby rozpálené na 190 st. C a cca 10 minut pečeme. Sýr se rozpustí a pak lehce zrůžoví. Necháme jej zchladnout a pak rozlámeme na kousky a použijeme k ozdobení polévky na talířích.

Kuba

Už jako mrňous jsem se motal mamce v kuchyni. Stál jsem na židli u kuchyňské linky a "radil", co má dát do kastrolu. Ve dvou letech jsem prý tvrdil, že budu "tuchažem" a ve čtyřech upřesnil, že budu "nejlepším kuchařem na světě". Kuchařina prostě byla můj dětský sen. Kuchařem jsem se vyučil a už 4 roky sbírám zkušenosti z českých provozoven. Nakoukl jsem i pod pokličky rakouského hotelu, ale můj pobyt tam předčasně ukončila koronakrize.

předchozí
Tofu kari
další
Kynutý věnec s mákem a povidly
předchozí
Tofu kari
další
Kynutý věnec s mákem a povidly

Přidejte svůj komentář