Ingredience
- 1000 ml zeleninový vývarnebo 2 zeleninové bio bujóny
- 100 ml šlehačka
- 4 brambory
- velký svazek čerstvá bazalka
- 2 stroužky česnek
- 1 cibule
- sůl
- olivový olej
A ještě
- 60 g sýr parmazánového typu
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Opláchneme a osušíme bazalku. Posekáme ji na menší kusy. Do hrnce nalijeme trochu oleje a orestujeme na něm posekanou cibuli a česnek. Jen tak lehce, dosklovata. Zalijeme osoleným vývarem, přisypeme brambory a uvaříme doměkka, cca 15 minut. Potom stáhneme z plotny, přidáme bazalku a rozmixujeme dohladka. Zjemníme šlehačkou. |
2 Hotovo | Zatímco se vaří polévka, nastrouháme sýr na jemném struhadle a vytvoříme z něj placku na plech vyložený pečícím papírem. Vložíme do trouby vyhřáté na 190 st. C a pečeme dozlatova, cca 10 minut. Vytáhmeme z trouby, necháme chvilku zchladnout a pak rozlámeme na kusy. |