Ingredience
- 6 ks větší bedly
- 4 ks nové koření
- 3 stroužky česnek
- 2 lžíce rajčatové pyré
- 2 ks zeleninový bio bujónnebo vývar
- 1 ks bobkový list
- 1 ks cibule
- 1 vrchovatá lžíce pohanková mouka
- 1 vrchovatá lžíce sladká paprika
- 1 lžíce uzená paprika
- olej
- majoránka
- chilli koření
- petrželka
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Na oleji orestujeme posekanou cibulku a česnek. Bedly očistíme, odstraníme nožičky a kloboučky nakrájíme na tenké plátky. Orestovanou cibulku poprášíme paprikou, zamícháme, přidáme mouku, opět zamícháme a zalijeme litrem vlažné vody. Pořádně mícháme, aby se mouka rozpustila. Přidáme bobkový list, nové koření, pepř a chilli. Pokrájené houby nasypeme do vody, přidáme bujón a vaříme přibližně 15 minut. Chvilku před koncem přidáme majoránku a rajčatový protlak. Na talířích posypeme posekanou petrželkou. |