Ingredience
- bedly
- sodovka
- vejce
- hladká mouka
- strouhanka
- sůl
- řepkový olej
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Bedly očistíme, odstraníme nohy. Připravíme si talíř s hladkou moukou, talíř s vejcem rozkvedlaným se solí a s trochou sodovky (příp. vody) a talíř se strouhankou. Do pánve nalijeme vyšší vrstvu oleje a rozehřejeme jej na střední teplotu. |
2 Hotovo | Klobouky bedel, jsou-li velké, rozpůlíme nebo rozčtvrtíme. Obalujeme v mouce, v osoleném vejci a pak ve strouhance. Strouhanku k plodnicím dlaněmi přimáčkneme a vkládáme do horkého oleje. Smažíme z obou stran dozlatova. Osmažené řízečky necháme vykapat na talíři vyloženém ubrousky. |
3 Hotovo |