Ingredience
Korpus
- 4 bílek
- 60 g vlašské ořechy
- 50 g cukr krupice
- 10 g Gustin
- 1 lžička olej
- špetka sůl
Náplň
- 200 g měkký tvaroh plnotučný
- 200 ml šlehačka 33%
- 30 g moučkový cukr
- cca 1 lžíce citrónová šťáva
A ještě
- jahody
- vlašské ořechy
Postup přípravy
Pokud bychom dělali roládu na následující den, krém připravíme se 3 lžičkami rozpuštěné želatiny. 3 lžičky necháme nabobtnat ve 3 lžících vody, pak zahřejeme těsně k bodu varu a stáhneme z plotny. Do želatiny vmícháme 2 lžíce ušlehaného krému a promícháme. Vrátíme zpět do krému a ještě malou chviličku prošleháme.
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Bílky lehounce osolíme a začneme šlehat, ideálně v kuchyňském robotu balónovou metlou. Když napění, přisypeme cukr a vyšleháme do tuhého sněhu. Pozor však na přešlehání, aby sníh nebyl "suchý". |
2 Hotovo | Vlašské ořechy rozdrtíme v elektrickém sekáčku nebo pomeleme na ořechovém strojku. Smícháme s Gustinem a velmi jemně a zlehka smícháme se sněhem. Přidáme i lžičku oleje. |
3 Hotovo | Pečící papír potřeme olejem a těsto na něj rozetřeme do tvaru obdélníku cca 30x25 cm. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C a pečeme přibližně 10 minut. |
4 Hotovo | Na stůl si rozložíme čistou utěrku a prsty posypeme moučkovým cukrem prostor o velikosti korpusu. |
5 Hotovo | Do vyšší nádoby dáme tvaroh, zalijeme šlehačkou a ochutíme cukrem a citrónem. Vyšleháme do krému. Jahody omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostičky. |
6 Hotovo | Upečený korpus opatrně "převrhneme" na pocukrovanou utěrku a necháme pár minutek vychladnout. Potřeme 3/4 krému, poklademe kousky jahod a pomocí utěrky zavineme. Zbytkem krému potřeme roládu na povrchu a posypeme posekanými ořechy. Necháme ještě aspoň půl hodinky zatuhnout v lednici. |