0 0
Bezlepková brokolicová pizza s italskou oblohou

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
Těsto
1 růžice brokolice
120 g čedar
2 ks vejce
na špičku lžičky muškátový oříšek
sůl
mletý pepř
Obloha
4 ks rajčata
1 ks mozzarella
1 stroužek česnek
hrst čerstvá bazalka
sůl
čerstvě mletý pepř
pokud jsou rajčata nevýrazná citrónová šťáva

Bezlepková brokolicová pizza s italskou oblohou

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Do plavek s chutí
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Brokolice se může pochlubit vyšším obsahem céčka než mají citrusové plody, což je prima pro naši imunitu.

  • 40 min
  • Porcí: 3
  • Snadné

Ingredience

  • Těsto

  • Obloha

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Brokolici rozebereme na malé růžičky, omyjeme a důkladně osušíme. V mixéru umixujeme na hrubší drť. Přidáme strouhaný čedar, vejce, sůl a koření a promixujeme.

2
Hotovo

Plech vyložíme pečícím papírem a z brokolicového těsta vytvoříme pizzový korpus vysoký asi 1 cm. V troubě vyhřáté na 180 st. C upečeme dozlatova, asi 15 minut.

3
Hotovo

Rajčata omyjeme, rozkrojíme, odstraníme bubáky a semínka a nakrájíme na kousky. V misce smícháme s prolisovaným česnekem, solí, pepřem a případně trochou citrónové šťávy.

4
Hotovo

Na upečený korpus položíme na plátky nakrájenou mozzarellu, posypeme jí rajčatovou směsí a nahrubo natrhanou bazalkou.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Batátový krém s černou čočkou a medvědím česnekem
další
Kynutý makový závin se švestkami
předchozí
Batátový krém s černou čočkou a medvědím česnekem
další
Kynutý makový závin se švestkami

Přidejte svůj komentář