Ingredience
Korpus
- 0,5 květák
- 120 g čedar
- 2 vejce
- 2 lžíce lněné semínko drcené
- sůl
A ještě
- 150 ml rajčatová passata
- 80 g sušená šunka
- 20 sýr parmazánového typu
- 5 stroužků česnek
- 2 jarní cibulka
- chilli koření
- čerstvá bazalka
- cherry rajčátka
- olivový olej
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Květák omyjeme, důkladně osušíme a rozebereme na růžičky. Po malých dávkách jej rozmixujeme v sekáčku anebo nastrouháme na jemném struhadle. Květákovou drť přendáme do misky. Přidáme jemně nastrouhaný čedar, vejce, sůl a lněná semínka. Důkladně promícháme. Na plech položíme pečící papír a na něj vytvarujeme z květákového těsta placku vysokou asi 1 cm. Zapečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C dozlatova, asi 15 minut. |
2 Hotovo | Mezitím oloupeme česnek. Plochou nože stroužky rozmáčkneme a posekáme nadrobno. Do pánvičky nalijeme trochu olivového oleje, přisypeme česnek a pokrájenou sušenou šunku. Chvilku restujeme. Zalijeme rajčatovou passatou, přisypeme pokrájenou cibuku, osolíme a ochutíme chilli kořením. Chvilku zahříváme a nakonec přidáme část posekané bazalky. |
3 Hotovo |