Ingredience
Korpus
- 120 g čedar
- 2 vejce
- 2 lžíce lněné semínko
- 1 menší květák
- 1 lžička kari
- sůl
Obloha teplá
- 30 listů medvědí česnekpříp. čerstvý špenát
- 6 stroužků česnek
- 2 lahůdková cibulka
- 0,5 chilli paprička
- sůl
- olivový olej
Obloha studená
- 8 cherry rajčátka
- 4 listy medvědí česnek
- 1 mozzarella
- černý sezam
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Z květáku odkrájíme růžičky a po malých dávkách jej rozmixujeme v mixéru. Doporučuju nepropadnou pokušení jich tam nacpat víc, protože se v běžném mixéru nerozmixují :). Květákovou drť přendáme do misky. Přidáme jemně nastrouhaný čedar, vejce, kari, sůl a lněná semínka. Důkladně promícháme. Na plech položíme pečící papír a na něj vytvarujeme z květákového těsta placku vysokou asi 1 cm. Zapečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C dozlatova, asi 15 minut. |
2 Hotovo | Mezitím si nakrájíme na plátky česnek a orestujeme jej na olivovém oleji. Přidáme na kousky nakrájenou cibulku a chilli papričku. Osolíme. Medvědí česnek opláchneme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Přidáme do pánve a jen půl minuty zahřejeme, aby zavadl. Směsí potřeme upečený korpus. |
3 Hotovo |