Ingredience
- 350 ml mléko
- 120 g rýžová krupička
- 120 g jáhelná mouka
- 10 g moučkový cukr
- 3 ks vejce
- 1 lžíce olej
- 1/2 prášek do pečiva
- špetka sůl
- na smažení
Na ozdobení
- 50 g hořká čokoláda
- 10 ks jahody
- 4 ks banán
- kousek máslo
- zakysaná smetana
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Do vyšší nádoby nalijeme mléko, přidáme cukr, vejce, olej, mouku smíchanou se solí a práškem do pečiva. Rozmixujeme ponorným mixérem nebo šlehačem. Na pánvičce rozehřejeme trochu oleje a lžící na ní tvoříme malé lívanečky. Z obou stran osmažíme dozlatova. Ideálně se pečou na palačinkovači. |
2 Hotovo | Banány oloupeme a spolu s jahodami nakrájíme na plátky. Čokoládu s máslem rozehřejeme ve vodní lázni (voda nesmí kápnout do čokolády, jinak se srazí). Na talíř stavíme lívanečkové „hrady“. Lívanec vždy potřeme zakysanou smetanou, obložíme ovocem, pokapeme čokoládou a tak pokračujeme do požadované výšky. Vršek ozdobíme taky smetanou a ovocem namočeným v čokoládě. Zbytek čokolády pokapeme po povrchu. |