Ingredience
Palačinky
- 200 ml mléko
- 70 g pohanková mouka hladká
- 2 vejce
- 1 lžíce máslo
- špetka sůl
Náplň
- 400 g mražený špenátnejlepší jsou špalíky
- 2 stroužky česnek
- 1 cibule
- olej
- sůl, pepř
- sýr parmazánového typu
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Do vyšší nádoby nalijeme mléko, vyklepneme vejce, přilijeme rozpuštěné máslo a přisypeme mouku se špetkou soli. Důkladně prošleháme, abychom připravili hladkou směs. Necháme půl hodiny odpočinou a pak na troše oleje smažíme zlatané palačinky. Ideální je palačinková pánev nebo palačinkovač. Ale zvládne to i jiná nepřilnavá pánvička. |
2 Hotovo | Cibuli nakrájíme na kousky a orestujeme jí v kastrolu na troše oleje. Přidáme lehce povolený špenát, osolíme, opepříme a zahříváme, až se špenát zcela rozpustí. Nakonec vmícháme prolisovaný česnek a chvilku ještě prohřejeme. |
3 Hotovo | Hotové palačinky naplníme do poloviny špenátem, posypeme nastrouhaným sýrem, přeložíme na polovinu a pak ještě na čtvrtinu. |