0 0
Bezový sirup

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Bezový sirup

Pokud květy nasbíráme na čistém odlehlém místě, nemusíme je oplachovat. Jen je necháme chvíli ležet na světlém podkladě, aby utekli broučci.

  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Bezový sirup je famózním osvěžením se studenou vodou, ledem a plátkem citrónu.

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Vodu svaříme s cukrem do rozpuštění. Přidáme kyselinu citrónovou, zamícháme a stáhneme z plotny. Oloupeme citróny, nakrájíme na plátky a vložíme do sirupu (pokud máme bio citróny, jen omyjeme a nakrájíme i s kůrou). Necháme zchladnout. Květenství zkontrolujeme, jestli jsou bez živočichů, odstříhneme dlouhé stonky s listy a ponoříme do cukrového rozvaru. Zakryjeme a necháme stát aspoň 24 hodin. Já osobně nechala 40 hodin.

2
Hotovo

Pak ve vroucí vodě vysterilujeme skleněné láhve i s víčky. Vezmeme si velký džbán a vypláchneme vroucí vodou. Na něj položíme trychtýř s cedníkem vyloženým plátýnkem. Naběračkou nabíráme sirup a do džbánu přecedíme. Následně přelijeme do připravených skleniček.

3
Hotovo

Pro jistotu jsem do každé sklenice kápla lžičku hruškovice a zavíčkovala.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Zelňačka
další
Pizza s rýžovým korpusem
předchozí
Zelňačka
další
Pizza s rýžovým korpusem

Přidejte svůj komentář