Ingredience
- 40 ml šlehačka
- 30 g máslo
- 3 vejce vejce
- 2 lžíce zakysaná smetana
- 2 kostky zeleninový bio bujónnebo zeleninový vývar
- 1 ks brambora
- 1 balíček bílý chřest
- 1 ks cibule
- 1 lžíce hladká moukanení nezbytně nutná
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- čerstvý kopr
- olej
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | V kastrolu rozehřejeme máslo a zpěníme na něm nakrájenou cibuli. Chřest omyjeme, oškrábeme, odkrojíme dřevnaté konce a zbytek nakrájíme na malé kousky. K cibuli přihodíme nakrájený brambor a přisypeme mouku. Chviličku restujeme. Přilijeme litr vlažné vody a 10 minut povaříme. Přidáme pokrájený chřest, bujón a povaříme ještě asi 5 minut. Rozmixujeme ponorným mixérem, zjemníme šlehačkou a zakysankou a dle chuti doladíme pepřem, případně solí. Necháme přejít varem. Přisypeme posekaný kopr. |
2 Hotovo | Připravíme ztracená vejce. Do poloviny výšky kastrolu nalijeme vodu a přivedeme k varu. Osolíme a okyselíme octem. Vejce rozklepneme každé zvlášť do mističky. Když začne voda jemně bublat, rychle vejce zvrhneme vedle sebe do kastrolu a 3 minuty povaříme. |
3 Hotovo | Připraveno exkluzivně pro časopis Bylinky revue. |