Ingredience
- 250 g měkký tvaroh
- 100 g polohrubá mouka
- 70 g cukr krupice
- 70 g kandované ovoce
- 50 g máslo
- 40 g brusinkynebo rozinky
- 30 g mandlové hranolky
- 20 g pistácie natural
- 3 bílek
- 2 lžíce citrónová šťáva
- 2 plné lžičky prášek do pečiva
- z 0.5 kůra z bio citrónu
- vanilka
- špetka sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Máslo rozkrájíme na plátky, rozehřejeme a necháme chvíli zchladnout. Ušleháme bílky s cukrem, špetkou soli a vanilkou v pevnou pěnu (ideálně pomocí kuchyňského robotu s balónovou metlou). Oříšky a brusinky posekáme ostrým nožem. Citrón vydrbeme kartáčkem a nastrouháme na jemném struhadle. Rozehřejeme si troubu na 170 st. C, formu vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou nebo vyložíme pečícím papírem. |
2 Hotovo | Do vyšlehaných bílků opatrně pomocí stěrky vmícháme na střídačku tvaroh, oříšky, tekuté máslo, brusinky, citrónovou šťávu a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Mícháme opravdu zlehka, jen jemným převalováním. Promísené těsto vlijeme do přiravené chlebíčkové formy a pečeme v troubě dozlatova, cca 40-45 minut. Je-li chlebíček hotový zjistíme zapíchnutím špejle doprostřed moučníku. Bude-li po vytažení suchá, je hotovo. |
3 Hotovo | Hotový chlebíček necháme po vytažení z trouby 10 minut odpočívat a pak vyndáme z formy. Nedočkavci můžou krájet už vlažný. |