0 0
Biskupský chlebíček

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Biskupský chlebíček

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla

Biskupský chlebíček je elegantní způsob jak spotřebovat zbylé bílky.

  • 55 min
  • Středně náročné

Ingredience

  • A ještě

Postup přípravy

Sdílet

Forma na biskupský chlebíček

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Rozinky si namočíme do rumu min. 3 hodiny předem. Pak je přecedíme (rum použijeme na grog :D). Máslo rozehřejeme a necháme zchladnout. Jablko oloupeme a nakrájíme na maličké kostičky, ořechy nasekáme na kousky. Nebo obojí nahrubo posekáme v elektrickém sekáčku.

2
Hotovo

Z bílků a soli ušleháme tuhý sníh. Na 4x do něj všleháme cukr. Potom už šlehač odložíme a stěrkou, velmi zlehka vmícháme jablka, ořechy a kandovanou kůru. Po kapkách tuk a po troškách mouku smíchanou s práškem do pečiva. Ten sice není nezbytně nutný, ale máme větší šanci, že těsto nespadne. Těsto vylijeme do vymazané a vysypané formy a pečeme v troubě při 160 st. C cca 35 minut dorůžova. Upečený necháme chviličku vydýchat a vyklopíme na mřížku.

3
Hotovo

Připravíme si polevu. Cukr prosijeme přes sítko a smícháme jej s citrónovu šťávou na hladkou kašičku. Vystydlý chlebíček přendáme na tácek a polijeme připravenou polevou.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Vepřový guláš
další
Jarní česnečka
předchozí
Vepřový guláš
další
Jarní česnečka

Přidejte svůj komentář