0 0
Biskupský chlebíček z bílků a ovesných vloček

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Biskupský chlebíček z bílků a ovesných vloček

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla

Skvělý způsob jak zužitkovat bílky po pečení vánoček.

  • 60 min
  • Porcí: 16
  • Středně náročné

Ingredience

  • A ještě

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Začneme tím, že si do malé sklenky nasypeme rozinky a brusinky a zalijeme rumem. Necháme nasáknout aspoň 2 hodiny. Vločky rozsekáme v elektrickém sekáčku nebo ponorným mixérem na hrubost mouky. Rozehřejeme máslo a necháme zchladnout. Ořechy nahrubo posekáme ostrým nožem. Švestky a meruňky nakrájíme na kousky a obalíme v troše vloček. Stejně tak obalíme pomerančovou kůru a slité rozinky s brusinkami.

2
Hotovo

Bílky nalijeme do misky, lehounce osolíme a minutu mixujeme, aby napěnily. Pak přisypeme cukr a vanilku a mixujeme asi 4 minuty, až je sníh tuhý. Mouku smícháme s práškem do pečiva a guarovou gumou. Zlehka a postupně stěrkou vmícháme do bílků.

3
Hotovo

Pak postupně stejně zlehka vmícháme ořechy, slunečnici a sušené plody. Úplně nakonec jen pozvolným převalováním hmoty vmísíme máslo.

4
Hotovo

Formu na chlebíček vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou anebo jí vyložíme pečícím papírem. Těsto do formy opatrně přendáme a povrch uhladíme. Vložíme do trouby vyhřáté na 150 st. C a pečeme cca 35 minut. Povrch bude zlatý. Suchou špejli zapíchneme doprostřed chlebíčku. Pokud ji vytáhneme suchou, je hotovo. Pokud by na ní ulpělo nějaké těsto, přidáme pár minutek pečení. Hotový chlebíček necháme chvilku zchladnout a poté vyjmeme z formy.

5
Hotovo

Ve vodní lázni si rozpustíme čokoládu a zchladlý chlebíček čokoškou polijeme. Nožem rozetřeme po všech viditelných stranách a navrch nasypeme posekané ořechy. Necháme v chladu vystydnout.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Domácí těstoviny
další
Luxusní „křenové“ rolky z bresaoly a ricotty
předchozí
Domácí těstoviny
další
Luxusní „křenové“ rolky z bresaoly a ricotty

Přidejte svůj komentář