Ingredience
- 240 g vařená nebo nakládaná cizrna
- 100 g mandle
- 3 nebo 70 g běžných daltí datle Medjool
- 50 g jablečný koncentrát
- 1 banán
- 1 lžička jedlá soda
Na ozdobu
- 50 g bílá čokoláda
- 0,5 lžičky kokosový olej
- oblíbené ovoce
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Pokud budeme blondies připravovat z vařené cizrny, den předem jí opláchneme a namočíme do studené vody. Druhý den vodu vyměníme a uvaříme doměkka, přibližně hodinu. Blondies v tomto případě ochutíme špetičkou soli. Pokud použijeme konzervovanou cizrnu, nálev slijeme, cizrnu propláchneme a necháme okapat - těsto nesolíme. |
2 Hotovo | Datle namočíme na chvíli do vody, aby zvláčněly. Potom slijeme a necháme okapat. Datle Medjool se namáčet nemusí, pouze odstraníme pecku. Mandle spaříme vroucí vodou a sloupneme. Potom je rozmixujeme na mouku, přidáme sodu, cizrnu, banán, datle a jablečný koncentrát a promixujeme ještě společně. |
3 Hotovo | Formu vyložíme "namuchlaným" pečícím papírem a těsto do něj rozprostřeme. Povrch uhladíme a formu vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C. Pečeme cca 35 minut. |
4 Hotovo | Když blonďáci zchladnou, i s papírem je vytáhneme z formy a rozkrájíme na 9 kousků. Povrch polijeme cik cak čokoládou a ozdobíme oblíbeným ovocem. |