0 0
Bolo do Caco

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
1000 g hladká mouka
800 g batáty
cca 420 ml vlažná voda
42 g droždí
1 lžička sůl
Česnekové máslo
150 g máslo
5 stroužků česnek
3 stonky hladkolistá petrželka
dle chuti sůl
Další obloha například
anglická slanina
vejce
rukola

Bolo do Caco

Kuchyně:

    "Bolo do Caco" v překladu znamená "chleba na střepu".

    • 120 min
    • Porcí: 18
    • Středně náročné

    Ingredience

    • Česnekové máslo

    • Další obloha například

    Postup přípravy

    Sdílet

    Recept na tyhle famózní placky jsme si přivezli z dovolené na Madeiře. Jsou pečené na suché pánvi, ještě teplé se rozkrojí a mažou česnekovým máslem. Madeiřani je ale plní i steaky, vykřupanou slaninou s vejcem, mletým masem… Pokud zbydou, rozkrojené uchováme v mrazáku a před následným použitím rozpečeme na grilu.

    Příprava krok za krokem

    1
    Hotovo

    Batáty omyjeme, zabalíme do alobalu a upečeme doměkka v troubě (cca hodinu) anebo oloupeme, nakrájíme a uvaříme ve vodě. Necháme zchladnout a rozmačkáme na kaši. Mouku nasypeme do mísy, osolíme, přidáme vychladlé batáty, droždí rozpustíme v polovině vlažné vody a necháme vzkypět. Tu následně vlijeme ke směsi a rukama (příp. v kuchyňském robotu) za postupného přilévání zbylé vody vytvoříme pružné těsto. Poprášíme moukou, zakryjeme utěrkou a necháme hodinu kynout.

    2
    Hotovo

    Z nakynutého těsta vytvoříme váleček. Odkrajujeme plátky, ze kterých ukoulíme "buchtičky". Z nich pak vytvoříme placky vysoké cca 1 cm a necháme ještě čtvrt hodiny kynout. Pečeme nasucho v troubě při nejvyšší teplotě z obou stran anebo na suché pánvi při trochu vyšší než střední teplotě také z obou stran.

    3
    Hotovo

    Ještě teplé rozkrojíme a namažeme česnekovým máslem. Madeiřani je pak krájí na 4 trojúhelníky. Pokud je plní dalšími ingrediencemi, tak jen napůl :)

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

    předchozí
    Svatomartinské rohlíčky z tvarohového těsta
    další
    Makový dort bez lepku
    předchozí
    Svatomartinské rohlíčky z tvarohového těsta
    další
    Makový dort bez lepku

    Přidejte svůj komentář