0 1
Bramboráky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
800 g brambory
100 g hladká mouka
7 stroužků česnek
2 lžíce majoránka
1 vejce
sůl
čerstvě mletý pepř
olej

Bramboráky

Trendy:
  • Levné a chutné recepty
  • Top recepty

Majoránka má v bramboráku nezastupitelné místo. Zlepšuje totiž trávení mastných jídel.

  • 45 min
  • Porcí: 2
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme na hrubém struhadle (kromě jednoho, ten nastrouháme najemno). Osolíme, promísíme a necháme chvíli stát. Potom přendáme na síto a vymačkáme tekutinu. Brambory pak vrátíme do mísy, ochutnáme, zda-li jsou dost slané a případně ještě dosolíme. Opepříme, přidáme prolisovaný česnek, vejce, majoránkou, zasypeme moukou a důkladně promícháme.

2
Hotovo

Ideálně do nepřilnavé pánve naliijeme vyšší vrstvu oleje a rozehřejeme. Polévkovou lžící tvoříme na pánev placičky a při střední teplotě opečeme z obou stran dokřupava. Necháme okapat na ubrouscích.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Krevetové kari
další
Italský sýrový chlebíček
předchozí
Krevetové kari
další
Italský sýrový chlebíček

Přidejte svůj komentář