Ingredience
Bramboráky
- 900 g brambory
- 120 g špaldová mouka celozrnná
- 9 stroužků česnek
- 4 vejce
- 2 lžíce mléko
- 2 velké špetky sůl
- čerstvě mletý pepř
- olej
Zelí
- 200 g kysané zelí
- 1 cibule
- 0.5 lžičky cukr krupice
- sůl
- olej
Uzené maso
- uzené maso
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Brambory omyjeme, oškrábeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Osobně jsem nastrouhala na kuchyňském robotu. Osolíme, promícháme a necháme na cedníku okapat... Nakonec ještě pořádně vymačkáme, abychom brambory zbavili co nejvíc šťávy. Pak ochutnáme, jestli jsou brambory dostatečně slané a případně dosolíme. Opepříme, přidáme mléko, mouku a vejce. Promícháme. |
2 Hotovo | V pánvi, ideálně nepřílnavé, rozpálíme vyšší vrstvu oleje. Rozehřejeme na cca 3/4 výkon, aby se bramboráky zvolna smažily dozlatova, ale okamžitě se nepřipálily. Pomocí naběračky těsto dávkujeme na pánev a z obou stran smažíme zlatavé placičky. |
3 Hotovo | Zatímco se bramboráky smaží, posekáme cibuli a zlehka orestujeme v kastrolu na trošce oleje. Zasypeme trošičkou cukru a po chviličce přidáme i pokrájené zelí. Dusíme, dle chuti osolíme a případně ještě dochutíme jablečným octem, bude-li potřeba. |
4 Hotovo | Prohřejeme nebo opečeme uzené maso a zelím a masem ozdobíme bramboráky na talířích. |