0 0
Bramboráky s kysaným zelím a uzeným masem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
Bramboráky
900 g brambory
120 g špaldová mouka celozrnná
9 stroužků česnek
4 vejce
2 lžíce mléko
2 velké špetky sůl
čerstvě mletý pepř
olej
Zelí
200 g kysané zelí
1 cibule
0.5 lžičky cukr krupice
sůl
olej
Uzené maso
uzené maso

Bramboráky s kysaným zelím a uzeným masem

Trendy:
  • Levné a chutné recepty
  • Maminčiny recepty
  • Masožrout

Uzené maso zvolíme již tepelně upravené, pak stačí rychle opéct na pánvi potřené tukem anebo ohřát v páře.

  • 60 min
  • Porcí: 3
  • Snadné

Ingredience

  • Bramboráky

  • Zelí

  • Uzené maso

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Brambory omyjeme, oškrábeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Osobně jsem nastrouhala na kuchyňském robotu. Osolíme, promícháme a necháme na cedníku okapat... Nakonec ještě pořádně vymačkáme, abychom brambory zbavili co nejvíc šťávy. Pak ochutnáme, jestli jsou brambory dostatečně slané a případně dosolíme. Opepříme, přidáme mléko, mouku a vejce. Promícháme.

2
Hotovo

V pánvi, ideálně nepřílnavé, rozpálíme vyšší vrstvu oleje. Rozehřejeme na cca 3/4 výkon, aby se bramboráky zvolna smažily dozlatova, ale okamžitě se nepřipálily. Pomocí naběračky těsto dávkujeme na pánev a z obou stran smažíme zlatavé placičky.

3
Hotovo

Zatímco se bramboráky smaží, posekáme cibuli a zlehka orestujeme v kastrolu na trošce oleje. Zasypeme trošičkou cukru a po chviličce přidáme i pokrájené zelí. Dusíme, dle chuti osolíme a případně ještě dochutíme jablečným octem, bude-li potřeba.

4
Hotovo

Prohřejeme nebo opečeme uzené maso a zelím a masem ozdobíme bramboráky na talířích.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Pečená kuřecí stehna
další
Tvarohový chlebíček
předchozí
Pečená kuřecí stehna
další
Tvarohový chlebíček

Přidejte svůj komentář