0 0
Bramborová polévka – bramboračka

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
3 brambory
40 g máslo
2 lžíce houbové koření
2 stroužky česnek
2 kostky zeleninový bio bujón nebo vývar
2 lžíce pohanková mouka hladká příp. pšeničná hladká mouka
1 cibule
1 petržel
1 menší mrkev
kus celer
1 lžíce majoránka
drcený kmín
mletý pepř
petrželka

Bramborová polévka – bramboračka

Trendy:
  • Maminčiny recepty

Majoránku přidáváme do jídla až před koncem varu. Tak si uchová nejvíc své vůně.

  • 35 min
  • Porcí: 4
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Do polévky jsem použila domácí houbové koření

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

V kastrolu rozpustíme máslo. Brambory a zeleninu oloupeme a nakrájíme na kousky. Přihodíme k máslu společně s kmínem, houbovým kořením a chvilku restujeme. Stále mícháme. Zasypeme moukou a pořád důkladně promícháváme. Zalijeme litrem vlažné vody, přidáme pepř, rozpůlenou cibuli, rozdrobený bujón a za občasného míchání 15 minut povaříme. Pak přidáme prolisovaný česnek a majoránku a ještě 3 minutky zahříváme.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Zapečené lilky s mletým masem
další
Salát z pečených kapustiček
předchozí
Zapečené lilky s mletým masem
další
Salát z pečených kapustiček

Přidejte svůj komentář