0 0
Bramborové gnocchi

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
450 g uvařené brambory
120 g + na podsypání celozrnná pšeničná mouka hladká
1 žloutek
1 lžíce do vody sůl
1 lžíce do vody olivový olej

Bramborové gnocchi

Trendy:
  • 5 a méně!
  • Vegetariánské

Použijeme brambory varného typu B nebo C. V žádném případě nepoužíváme brambory nové, obsahují hodně vody.

  • 60 min
  • Porcí: 3
  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Brambory uvaříme ve slupce a necháme zchladnout. Oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Zasypeme moukou a solí a přidáme žloutek. Vypracujeme tvárné těsto. Může nám s tím pomoct kuchyňský robot.

2
Hotovo

Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodou s kapkou olivového oleje.

3
Hotovo

Těsto rozdělíme na 4 kusy. Pomoučíme si stůl kuchyňské linky a z každého kusu vyválíme váleček o průměru asi 2 cm. Jídelním nožem nakrájíme na 2 cm špalíky. Z nich rychle ukoulíme kuličky a vidličkou je všechny lehce zmáčkneme, abychom na každém kousku udělali vroubky.

4
Hotovo

Gnocchi naházíme do vroucí vody a vaříme 2-3 minuty, dokud nevyplavou. Pak je vylovíme děrovanou naběračkou a použijeme jako přílohu.

5
Hotovo

Pokud bychom gnocchi chtěli zamrazit, pomoučíme si tácek a naskládáme na něj syrové kousky tak, aby se vzájemně nedotýkali a vložíme do mrazáku. Po zamražení sesypeme do sáčku, uzavřeme a uchováme v mrazničce.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Gomasio
další
Veganská pomazánka
předchozí
Gomasio
další
Veganská pomazánka

Přidejte svůj komentář