Ingredience
- 450 g uvařené brambory
- 120 g + na podsypání celozrnná pšeničná mouka hladká
- 1 žloutek
- 1 lžíce do vody sůl
- 1 lžíce do vody olivový olej
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Brambory uvaříme ve slupce a necháme zchladnout. Oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Zasypeme moukou a solí a přidáme žloutek. Vypracujeme tvárné těsto. Může nám s tím pomoct kuchyňský robot. |
2 Hotovo | Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodou s kapkou olivového oleje. |
3 Hotovo | Těsto rozdělíme na 4 kusy. Pomoučíme si stůl kuchyňské linky a z každého kusu vyválíme váleček o průměru asi 2 cm. Jídelním nožem nakrájíme na 2 cm špalíky. Z nich rychle ukoulíme kuličky a vidličkou je všechny lehce zmáčkneme, abychom na každém kousku udělali vroubky. |
4 Hotovo | Gnocchi naházíme do vroucí vody a vaříme 2-3 minuty, dokud nevyplavou. Pak je vylovíme děrovanou naběračkou a použijeme jako přílohu. |
5 Hotovo |