0 0
Bramborové gnocchi s krůtím masem a špenátem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
350 g krůtí prso
200 ml šlehačka
120 g ricotta
3 stroužky česnek
1 ks cibule
1 vanička čerstvý špenát
sůl
čerstvě mletý pepř
olivový olej
Gnocchi
360 g vařené brambory 400 g neloupaných syrových
cca 180 g + na rozválení polohrubá mouka
1 ks vejce
1/2 lžičky ocet
sůl

Bramborové gnocchi s krůtím masem a špenátem

Trendy:
  • Top recepty

Nejlepší na gnocchi jsou starší brambory varného typu C.

  • 90 min
  • Porcí: 3
  • Středně náročné

Ingredience

  • Gnocchi

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Nejdřív si uvaříme v osolené vodě brambory ve slupce. Ne však zcela doměkka, ale "al-dente". Ještě teplé je oloupeme a najemno nastrouháme a poté necháme zchladnout. V míse smícháme s vejcem, moukou, solí a kapkou octa. Zpracujeme v příjemné pružné těsto. Na pomoučené lince vyválíme na několik válečků a nakrájíme na špalíčky, které rozmáčkneme vidličkou. Množství mouky je orientační, množství záleží na kvalitě brambor. Nicméně to s ní nepřeháníme, jinak budou gnocchi moc tuhé.

2
Hotovo

Cibuli a česnek rozkrájíme na kostičky, maso na kousky. Do větší pánve nalijeme trošičku oleje a orestujeme na něm cibuli s česnekem. Když zesklovatí, přihodíme maso a chvilku restujeme. Přidáme propláchnutý, osušený a pokrájený špenát. Osolíme, opepříme, přilijeme šlehačku a přidáme ricottu. Pořádně promícháme a dusíme do zahoustnutí omáčky.

3
Hotovo

Mezitím si do velkého kastrolu dáme vařit osolenou vodu. Když silně vře, vsypeme do ní připravené gnocchi a vaříme do té doby, dokud nevyplavou. Pak je vylovíme cedníkem a krátce propláchneme studenou vodou. Pokud nemáme velký kastrol, vaříme po částech. Slité gnocchi promícháme se lžičkou oleje, aby se nám neslepily a nakonec je smícháme s hotovou masovou směsí.

Kuba

Už jako mrňous jsem se motal mamce v kuchyni. Stál jsem na židli u kuchyňské linky a "radil", co má dát do kastrolu. Ve dvou letech jsem prý tvrdil, že budu "tuchažem" a ve čtyřech upřesnil, že budu "nejlepším kuchařem na světě". Kuchařina prostě byla můj dětský sen. Kuchařem jsem se vyučil a už 4 roky sbírám zkušenosti z českých provozoven. Nakoukl jsem i pod pokličky rakouského hotelu, ale můj pobyt tam předčasně ukončila koronakrize.

předchozí
Vrstvený cheesecake pohár s ovocem a ořechy
další
Tarte – francouzský jablečný koláč
předchozí
Vrstvený cheesecake pohár s ovocem a ořechy
další
Tarte – francouzský jablečný koláč

Přidejte svůj komentář