Ingredience
- 350 g krůtí prso
- 200 ml šlehačka
- 120 g ricotta
- 3 stroužky česnek
- 1 ks cibule
- 1 vanička čerstvý špenát
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- olivový olej
Gnocchi
- 360 g vařené brambory400 g neloupaných syrových
- cca 180 g + na rozválení polohrubá mouka
- 1 ks vejce
- 1/2 lžičky ocet
- sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Nejdřív si uvaříme v osolené vodě brambory ve slupce. Ne však zcela doměkka, ale "al-dente". Ještě teplé je oloupeme a najemno nastrouháme a poté necháme zchladnout. V míse smícháme s vejcem, moukou, solí a kapkou octa. Zpracujeme v příjemné pružné těsto. Na pomoučené lince vyválíme na několik válečků a nakrájíme na špalíčky, které rozmáčkneme vidličkou. Množství mouky je orientační, množství záleží na kvalitě brambor. Nicméně to s ní nepřeháníme, jinak budou gnocchi moc tuhé. |
2 Hotovo | Cibuli a česnek rozkrájíme na kostičky, maso na kousky. Do větší pánve nalijeme trošičku oleje a orestujeme na něm cibuli s česnekem. Když zesklovatí, přihodíme maso a chvilku restujeme. Přidáme propláchnutý, osušený a pokrájený špenát. Osolíme, opepříme, přilijeme šlehačku a přidáme ricottu. Pořádně promícháme a dusíme do zahoustnutí omáčky. |
3 Hotovo | Mezitím si do velkého kastrolu dáme vařit osolenou vodu. Když silně vře, vsypeme do ní připravené gnocchi a vaříme do té doby, dokud nevyplavou. Pak je vylovíme cedníkem a krátce propláchneme studenou vodou. Pokud nemáme velký kastrol, vaříme po částech. Slité gnocchi promícháme se lžičkou oleje, aby se nám neslepily a nakonec je smícháme s hotovou masovou směsí. |