Ingredience
Gnocchi
- 360 g oloupané vařené brambory400 g syrových neloupaných
- cca 180 g polohrubá mouka
- 1 vejce
- 0,5 lžičky ocet
- sůl
A ještě
- 250 g losos
- 200 ml šlehačka
- 100 g mražený špenát listypovolené
- 4 půlky sušená rajčata
- 2 lahůdková cibulka
- 2 stroužky česnek
- čerstvě mletý pepř
- sůl
- olej
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Nejdřív si uvaříme brambory ve slupce a necháme vystydnout. Pak je oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme ocet, sůl, vejce a mouku. Zpracujeme v pevné těsto. Dáme si vařit osolenou vodu. Těsto rozdělíme na tři části a utvoříme dlouhé válečky. Desku kuchyňské linky poprášíme polohrubou moukou a válečky nakrájíme a špalíčky. Ty ukoulíme a rozplácneme vidličkou. Vždy jednu ze tří částí těsta zavaříme ve vroucí vodě. Když gnocchi vyplavou na hladinu, dáme jim ještě půl minuty a vylovíme cedníkem. Vyklopíme je do misky a pokapeme olejem, aby se neslepily. Pokračujeme s další dávkou. |
2 Hotovo | Ve větší pánvi rozpálíme olej a orestujeme na něm do světle žluta plátky česneku. Přidáme povolený špenát, pokrájenou cibulku, sušená rajčata, a také na kostičky nakrájeného lososa (bez kůže). Osolíme, opepříme a krátce opečeme. Zalijeme šlehačkou, přiklopíme pokličkou a 5 minut podusíme. |