0 0
Bramborové gnocchi s lososem a smetanovo-sýrovou omáčkou

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
Gnocchi
500 g brambory
110 g hladká mouka
1 vejce
větší špetka sůl
Omáčka
500 g losos
250 ml lososová smetana příp. obyč smetana a koření na ryby
150 ml zeleninový vývar příp. 1/2 gelového bujonu
20 g sýr parmazánového typu
4 jarní cibulka
3 lžíce bílé víno
2 stroužky česnek
sůl
čerstvě mletý pepř
citrónová šťáva
olivový olej
Na dozdobení
parmazánové hoblinky
čerstvá bazalka

Bramborové gnocchi s lososem a smetanovo-sýrovou omáčkou

Trendy:
  • Zdravé recepty

Při vážení syrových brambor přidáme necelých 100 g jako rezervu na následně oloupané slupky.

  • 45 min
  • Porcí: 4
  • Středně náročné

Ingredience

  • Gnocchi

  • Omáčka

  • Na dozdobení

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Brambory důkladně omyjeme a uvaříme v osolené vodě téměř doměkka. Cca 15 minut - brambor by zapíchnuté špejli měl klást ještě mírný odpor. Pak ještě horké oloupeme a prolisujeme přes bramborový lis. Anebo umeleme na masovém strojku či nastrouháme na jemném struhadle.

2
Hotovo

Do kastrolu dáme vařit osolenou vodu.

3
Hotovo

Na vál si nasypeme část odvážené mouky, na ní vyklopíme brambory a doprostřed klepneme vajíčko. Zbytek mouky nasypeme navrch a lehce osolíme. Velmi rychle a jemně zpracujeme těsto. Uválíme váleček, rozdělíme na 4 části. Každou pak na ploše jemně pomoučené hrubou moukou rozválíme na "žížalu" o průměru cca 1,5 cm a nakrájíme na špalíčky. Velmi rychle ukoulíme kuličky a vidličkou lehounkým tahem směrem k sobě na kuličkách utváříme "záseky", na kterých lépe drží omáčka.

4
Hotovo

Ve vroucí vodě po částech gnocchi uvaříme. Hotové jsou, když vyplavou na povrch. Poté je okamžitě vylovíme děrovanou naběračkou na tácek. Pokud už v té době máme hotovou omáčku, můžeme je rovnou přendavat do ní.

5
Hotovo

Mezitím si připravíme omáčku. Z lososa odkrojíme kůži a maso nakrájíme na kostičky. Jarní cibulku nakrájíme na kolečka. Bílou a zelenou část zvlášť. Česnek rozdrtíme plochou nože a posekáme. Do nepřilnavé pánve kápneme olivový olej a rozpálíme. Pak přidáme kousky ryby, když se odspodu zatáhne, promícháme a vhodíme bílou část cibulky s česnekem. Minutku restujeme a zakápneme vínem. Když vysyčí, přilijeme horký vývar a dusíme další minutku. Přilijeme lososové smetany a dodáme zbytek cibulky. Další minutku dusíme a přihodíme jemně nastrouhaný sýr. Stáhneme z plotny.

6
Hotovo

Gnocchi promícháme s omáčkou, rozdělíme na talíře, posypeme hoblinkami parmazánu a posekanou bazalkou.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Krůtí prsty v anglické slanině
další
Špenátový quiche – špenátový koláč
předchozí
Krůtí prsty v anglické slanině
další
Špenátový quiche – špenátový koláč

Přidejte svůj komentář