0 0
Bramborové gnocchi se špenátem vege i maso verze

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
Gnocchi
450 g uvařené brambory varný typ B nebo C
120 g + na podsypání celozrnná pšeničná mouka hladká
1 žloutek
1 lžíce do vody sůl
1 lžíce do vody olivový olej
Špenát
450 g mražený špenát se smetanou špalíčky
4 stroužky česnek
1 cibule
olej
sůl
čerstvě mletý pepř
Maso verze
400 g losos
citrónová šťáva
sůl
čerstvě mletý pepř
olej
Vege verze
vejce

Bramborové gnocchi se špenátem vege i maso verze

Trendy:
  • Zdravé recepty

Špenát je lepší podávat s potravinami obsahující vápník, takže mražený špenát se smetanou je super volba.

  • 70 min
  • Porcí: 3
  • Středně náročné

Ingredience

  • Gnocchi

  • Špenát

  • Maso verze

  • Vege verze

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Brambory uvaříme ve slupce a necháme zchladnout. Oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Zasypeme moukou a solí a přidáme žloutek. Vypracujeme tvárné těsto. Může nám s tím pomoct kuchyňský robot.
Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodou s kapkou olivového oleje.

2
Hotovo

Těsto rozdělíme na 4 kusy. Pomoučíme si stůl kuchyňské linky a z každého kusu vyválíme váleček o průměru asi 2 cm. Jídelním nožem nakrájíme na 2 cm špalíky. Z nich rychle ukoulíme kuličky a vidličkou je všechny lehce zmáčkneme, abychom na každém kousku udělali vroubky.
Gnocchi naházíme do vroucí vody a vaříme 2-3 minuty, dokud nevyplavou. Pak je vylovíme děrovanou naběračkou a smícháme s připraveným špenátem.

3
Hotovo

Zchladlé brambory oloupeme a ještě než je rozstrouháme, zpěníme na oleji pokrájenou cibuli s prolisovaným česnekem a nasypeme na ně špalíčky povoleného špenátu. Osolíme, opepříme a zahříváme dokud se zcela nerozpustí. V té době připravíme gnocchi.

4
Hotovo

A také si dáme vařit vejce, od doby varu 8 minut. Pak zchladíme studenou vodou a oloupeme. A na střední teplotu rozpálíme pánev s trochou oleje a vložíme na něj lososa kůží dolů. Vršek pokapeme citrónem, osolíme a opepříme. Smažíme 4 minuty a pak obrátíme. Smažíme další cca 2-3 minuty. Pak stáhneme kůži kdo jí má rád, nakrájí na krutony. My ostatní nakrájíme jen čisté maso na kousky :)

5
Hotovo

Hotové gnocchi smícháme s připraveným špenátem a dle přání podáváme buď s kousky lososa nebo uvařeným vejcem.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Pohanková kaše
další
Masové knedlíčky do polévky
předchozí
Pohanková kaše
další
Masové knedlíčky do polévky

Přidejte svůj komentář