0 0
Bramborové hranolky z horkovzdušné fritézy

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
6 brambory
1 lžička slunečnicový olej
dle chuti sůl

Bramborové hranolky z horkovzdušné fritézy

Trendy:
  • 5 a méně!

Bramborové hranolky patří mezi nejoblíbenější pochoutky světa.

  • 35 min
  • Porcí: 2
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Brambory omyjeme, je-li potřeba oloupeme a nakrájíme na hranolky. Propláchneme je v čisté vodě, tu následně slijeme. Zalijeme vroucí vodou a 3 minuty povaříme. Vodu opět slijeme a hranolky osušíme v utěrce. Nasypeme je do misky, kápneme olej a promícháme, aby se všechny hranolky olejem obalily.

2
Hotovo

Nasypeme do vaničky horkovzdušné fritézy a vložíme do přístroje. Vybereme program na hranolky anebo nastavíme na 200 st. C na 20 minut. Uprostřed fritovacího cyklu vaničku vysuneme, hranolky osolíme a trhavým pohybem ruky protřepeme. Vložíme zpět na zbytek fritovacího cyklu. Po ukončení fritování ihned podáváme.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Brambory se zeleninou a s tyrolským špekem z horkovzdušné fritézy
další
Jablečné knedlíčky
předchozí
Brambory se zeleninou a s tyrolským špekem z horkovzdušné fritézy
další
Jablečné knedlíčky

Přidejte svůj komentář